Klassisk cheesecake med jordbær

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagen
  • 300 gramdigestivekiks
  • 1 tskstødt kanel
  • 120 gramsmør
  • 3 stkhusblas
  • 400 gramflødeost
  • 100 gramflormelis
  • 1 tskvanillesukker
  • 1 stkøkologisk citron
  • 2 dlpiskefløde
  • Topping
  • 300 gramårstidens bær
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Cheesecake smager bare SÅ godt - og bare rolig, den smager slet ikke af ost! Vi har lavet en klassisk udgave med kiksebund og ostecreme med citron, som vi topper med jordbær. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kom kiks og kanel i en minihakker og blend det fint. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen. Bland smeltet smør med de finthakkede kiks og hæld blandingen i en rund bageform. Tryk massen godt sammen mod bunden af kageformen. Stil formen i fryseren mens du gør resten klar.

2. Læg husblas i en skål med vand, så det dækker. Hæld flødeost, flormelis, vanillesukker og revet skal af en skyllet citron i en anden skål og pisk det let, til den er fri for klumper. Pisk flødeskummet i en tredje skål.

3. Pres saften fra citronen ned i en lille gryde og varm den op - du kan også bruge mikroovnen. Klem vandet ud af husblasen og lad den opløse i den varme citronsaft, mens du rører. Bland citronsaften sammen med 3 spsk. af flødeskummet og vend det med resten af ostecremen. Rør hurtigt, så husblassen ikke klumper. Vend til sidst resten af den piskede flødeskum i.

4. Hæld cremen på bunden med digestivekiks og sæt formen på køl i ca. 5 timer - eller natten over.

5. Pynt kagen med de lækreste skyllede bær, du kan finde.

6. Så må der endelig guffes, jubii!

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække digestivekiksene, så de kan være i minihakkeren (altså kiksene - endelig ikke børnene..!). De kan også piske cremen og fordele bærrene på kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre