Klassisk franskbrød

Ingredienser

( 1 stk )

  • 3 dlmælk
  • 40 gramsmør
  • 25 gramgær
  • 0.5 spsksukker
  • 0.25 spsksalt
  • 400 gramhvedemel
  •  blå birkes
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du opskriften på et super lækkert og helt klassisk franskbrød med smør, hvedemel og frø på toppen. Det er super nemt at lave og kræver blot halvanden times hævning. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Lun mælken sammen med smørret i en gryde, til mælken er lillefingerlun og smørret er smeltet. Rør herefter gæren ud i mælken.

2. Bland sukker, salt og hvedemel sammen i en skål og tilsæt mælkeblandingen. Hvis du har en røremaskine, kan du med fordel ælte dejen på fuld tryk i 5-8 minutter. Jo mere, jo bedre. Ellers bruger du bare klør fem!

3. Sæt dejen til hævning under et klæde i en halv times tid.

4. Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord. Træk i dejen og ælt den endnu engang. Stræk og fold herefter dejen så mange gange, at den passer ned i en brødform.

5. Smør formen med enten olie eller smør og læg dejen i formen. Har du ikke en brødform, former du blot et brød, som du synes, det skal være, og lægger det på en bageplade beklædt med bagepapir.

6. Lad dejen hæve en times tid. Pensl det forsigtigt med mælk på toppen og drys med birkes. Du kan også bruge sesam- eller nigellafrø.

7. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

8. Bag brødet i ca. en halv time. Lad det køle lidt af, inden du tager det ud af formen.

9. Så må der guffes med tandsmør, Nutella eller hvad du nu bedst kan lide. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienserne i skålen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre