Klassisk rødgrød med fløde og årstidens bær

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramfriske eller frosne bær
  • 400 gramfriske eller frosne jordbær
  • 150 gramsukker
  • 0.5 spskmajsstivelse
  • 1.5 dlvand
  • 1.5 dlpiskefløde
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Rødgrød med fløde er en klassisk dansk dessert, som de fleste måske har smagt hos deres bedsteforældre. Men den er super nemt at lave selv og smager bare fantastisk. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hæld bærrene i en gryde. Bruger du friske bær, så skyl og og rens dem først. Lad bærrene simre uden låg sammen med sukker i fem minutter. Hvis du gerne vil have bærrene mere udkogte, så lad dem koge lidt ekstra.

2. Rør majsstivelse sammen med vand og tilsæt det grøden under omrøring. Lad grøden koge videre i et par minutter.

3. Lad grøden køle af og server med fløde på toppen. Hvis du ikke kan vente, så kan man altså også spise grøden lun.. Mums og velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre i gryden og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre