Klassisk træstamme med marcipan, mazarintærte og chokolade

Ingredienser

( Ca. 15 stk. )

  • 275 grammazarintærte
  • 2 spskjordbærmarmelade
  • 2 spskkakaopulver
  • 3 spskromaroma
  • 250 grammarcipan
  • 120 gramflormelis
  • 35 gramglykosesirup
  • 100 grammørk chokolade
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Træstamme er en klassisk kage ved bageren. Den minder lidt om en romkugle, hvor man enten kan bruge kagerester eller som i denne opskrift mazarintærte, som man ruller marcipan omkring og dypper enderne i smeltet chokolade. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Blend mazarintærte, jordbærmarmelade, kakaopulver og romaroma i en foodprocessor eller minihakker, til du har en sammenhængende masse. Det tager 3-5 minutter. Læg massen på køl imens du laver marcipanen klar.

2. Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup godt og grundigt til en samlet masse. Det tager ca. 10 minutter. Hvis massen er for klistret, tilsætter du mere flormelis - er den for tør, tilsætter du mere glykosesirup.

3. Rul marcipanen ud på et bord drysset med lidt flormelis, til det er ca. 2-3 mm tykt.

4. Form en pølse af dejen, så den er ca. 4-5 cm i diameter. Læg den på indersiden af marcipanen og rul sammen, så det omslutter sig dejen. Skær det overskydende marcipan af og fugt lukningen med lidt vand, så den lukker tæt. Gentag til du har brugt alt dej og marcipan.

5. Sæt rullerne på frost i ca. 30 minutter.

6. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad i en gryde.

7. Skær stykker på 10 cm. Dyp enderne af kagen i chokoladen, så det ca. 0.5 cm i hver ende. Stil dem på en tallerken beklædt med bagepapir og stil dem på køl til chokoladen er hård.

8. Så må der smovses. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at ælte dejen til en pølse. De kan også ælte marcipan og skære træstammerne over.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre