Flødekartofler - den klassiske opskrift

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 1.5 tsksalt
  • 0.5 tskpeber
  • 0.25 tskmuskat
  • 5 dlpiskefløde
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Flødekartofler er et vaskeægte 80'er hit og lever heldigvis stadig i bedste velgående, fordi de bare smager mega godt. Her får du den helt klassiske opskrift. Men du kan sagtens peppe den op med løg, hvidløg og timian. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver - hvis du har et mandolinjern, så brug det. Fordel kartoflerne i lag i et ovnfast fad og drys med lidt salt, peber og muskatnød mellem hvert lag. Når det sidste lag kartofler er lagt, overhælder du dem med fløden.

3. Bag kartoflerne i ovnen i 35-40 minutter, til de er fint gyldne på toppen og møre, når du stikker i dem med en gaffel. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre