Klassiske fødselsdagsboller - bløde og luftige

Ingredienser

( 16 styks )

  • 75 gramsmør
  • 1 dlkogt vand
  • 3 dlmælk
  • 2 spsksirup
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskvanillesukker
  • 675 gramhvedemel
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du opskriften på de lækreste fødselsdagsboller, der både er tilpas bløde, luftige og svampede. Mums! Og det er altså ikke strengt nødvendigt at have fødselsdag for at lave bollerne - de er også super gode, som weekendboller eller eftermiddagsboller. Vi lover ikke at sige det til nogen.. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær smørret i små stykker og smelt det i en gryde eller i mikroovnen. Bland det med kogt vand, mælk og sirup i en skål. Smuldr gæren i og rør godt, til den er opløst, og tilsæt herefter salt.

2. Bland vanillesukker og hvedemel i en skål og rør det herefter sammen med smørblandingen. Ælt med hænderne eller brug en røremaskine.

3. Nu skal dejen gerne være blød og lidt fedtet - men ikke hænge fast i fingrene. I så fald skal du tilsætte en lille smule mere mel lidt efter lidt - men pas på ikke at tilsætte for meget, så bliver bollerne lynhurtigt tørre.

4. Form dejen til runde boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve i 30-45 minutter. Pensl dem herefter med pisket æg.

5. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20 minutter, til de lyder hule, når du banker på dem i bunden - så er de nemlig færdige!

6. Lad dem køle af, og så kan bollerne smovses med smør, ost eller andet pålæg. Hvem sagde Nutella..?!

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienserne i røreskålen. De synes helt sikkert også, at det er sjovt at forme bollerne og pensle dem med æg.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre