Klassiske frikadeller med kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 40 gramhavregryn
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 200 gramfrosne ærter
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 1 bundtradiser
  • 1 pottepurløg
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Klassiske frikadeller med kartoffelsalat

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Her serverer vi klassiske frikadeller og kartoffelsalat med radiser, ærter og purløg vendt i en dressing rørt af creme fraiche, mayonnaise og sød sennep. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 40 gramhavregryn
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramkartofler
  • 200 gramfrosne ærter
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 2 spskmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 1 bundtradiser
  • 1 pottepurløg
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker.

2. Rør hakket svinekød, finthakket løg, æg, havregryn, mælk og salt og peber sammen. Lad farsen hvile i ca. 5 minutter.

3. Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kog dem møre i en gryde i letsaltet vand. Tilsæt ærterne til gryden og lad dem koge med det sidste minut. Overhæld dem herefter med koldt vand.

4. Varm en pande op med lidt rapsolie og steg en lille prøvedelle. Er du tilfreds med smagen så steg dellerne til de har en fast konsistens og har fået en gylden farve.

5. Imens dellerne steger: Rør creme fraiche, mayonnaise og sød sennep sammen og smag til med salt og peber.

6. Skyl radiserne og skær dem i tynde skiver. Skyl purløg og hak det fint. Vend de nedkølede kartofler og ærter sammen med dressingen, radiserne og det finthakkede purløg.

7. Server frikadellerne med kartoffelsalaten. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen sammen og skylle radisserne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre