Kødboller a la IKEA med mos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 7 dlvand
  • 2 terningoksebouillon
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 50 gramrasp
  • 1 dlbouillonvand
  • 700 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  • 2 dlkartoffelvand- til sovsen
  • 50 gramhvedemel
  •  sovsekulør
  • 1 spsksoya
  •  majsstivelse
  •  tyttebærsyltetøj- eller andet syltetøj
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kødboller a la IKEA med mos

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Højdepunktet ved en tur i IKEA er hverken billige sofaer eller duftlys til en 10er. Det er uden sammenligning KØDBOLLERNE. Okay, det er måske ikke det mest nærende måltid, men de smager bare virkelig godt! Vi har lavet vores egen udgave, der smager så tæt på de originale som muligt - men helt uden mærkelige e-numre.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 7 dlvand
  • 2 terningoksebouillon
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 stkæg
  • 1 tsksalt
  • 50 gramrasp
  • 1 dlbouillonvand
  • 700 gramkartofler
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  • 2 dlkartoffelvand- til sovsen
  • 50 gramhvedemel
  •  sovsekulør
  • 1 spsksoya
  •  majsstivelse
  •  tyttebærsyltetøj- eller andet syltetøj
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Bring vandet i kog sammen med bouillonterningerne og skru ned for varmen. Blend løget helt fint i en minihakker eller foodprocessor sammen med halvdelen af fløden. Rør blandingen sammen med kød, æg, salt, rasp og bouillonvand - gem resten til saucen! Steg evt. en prøvedelle og smag til igen. Stil farsen i køleskabet, mens du skræller kartoflerne. Kog dem helt møre i en gryde uden salt og gem kogevandet. Det skal også bruges til saucen :o)

2. Form små kødboller af farsen med hænderne - fugtet i vand. Steg kødbollerne i en blanding af smør og lidt olivenolie, til de lige akkurat har fået farve, men ikke er gennemstegte. Læg nu kødbollerne i et ovnfast fad og hæld lidt vand i fadet, så det kun lige akkurat dækker bunden. Bag kødbollerne i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte.

3. Mos de varme kartofler med et piskeris eller en elpisker sammen med halvdelen af smørret. Tilsæt mælk og derefter kartoffelvand, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt.

4. Smelt resten af smørret i en gryde og tilsæt melet. Pisk godt i et par minutter, uden melet tager farve. Tilsæt resten af bouillonen fra gryden lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker alle klumper væk. Tilsæt derefter kartoffelvand og resten af fløden. Tilsæt en smule kulør - husk, at IKEAS sovs er en hel del lysere end vores den brune :o)

5. Krydr med salt og peber og evt. lidt soya. Jævn sovsen med majsstivelse rørt ud i en smule vand, hvis du synes. Er den for tyk, tilsætter du lidt kartoffelvand.

6. Server kødbollerne med kartoffelmos, sovs, tyttebærsyltetøj og lidt persille på toppen, hvis du har det på lager. Heja og velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre