Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Vi har lavet en italiensk klassiker med oksekødboller i tomatsauce og pasta, som vi serverer med en sprød salat. Opskriften er beregnet til to dage. Resten af kødet bruges til burgere med spejlæg i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 800 gramhakket oksekød
- 1 spsktørret oregano
- 1 spsktimian
- 2 stkæg
- 30 gramrasp
- 400 gramfærdig pastasauce med hvidløg
- 1 dlvand
- 250 grampasta penne
- 0.5 stkhjertesalat
- 0.5 stkagurk
- 1 stkblandede peberfrugter
- 1 stkrødløg
- peber
- salt
- olivenolie
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg fint - brug evt. en minihakker.2
Rør nu kødet sammen med løg, hvidløg, oregano, timian, æg, rasp og lidt salt og peber. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere. Farsen skal have konsistens som tyk havregrød.3
Fugt hænderne med vand og form små boller af halvdelen af farsen. Lav bøffer af den anden halvdel, som skal bruges til burgere i morgen. Steg boller og bøffer på hver sin pande i olivenolie.4
Tilsæt pastasauce og vand til panden med kødboller og bring i kog. Husk låg til panden, da tomatsauce har det med at sprøjte på den knapt så sjove måde!5
Lad kødboller og sauce simre i ca. 5-10 minutter, eller til bollerne er gennemstegte. Steg bøfferne til de er næsten gennemstegte og gem dem til burgere i morgen. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken.6
Skyl salat, agurk og peberfrugt og skær det hele i mundrette stykker. Skær rødløget i tynde skiver. Bland salaten med dressing efter eget valg.7
Smag saucen til med salt og peber og server de lækre kødboller med fuldkornspasta og salat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt og agurk og smage saucen til.