Krebinetter med kartofler og stuvede ærter og gulerødder - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 800 gramhakket svinekød
  • 2 stkæg
  • 50 gramrasp
  • 25 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 2.5 dlmælk
  • 2.5 dlkartoffelvand
  • 400 gramfrosne ærter og gulerødder
  • 0.5 tskrevet muskatnød
  • 0.5 stkøkologisk citron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Så er der 80'er-klassiker på menuen! Lækre krebinetter som vi serverer med stuvede grøntsager og kogte kartofler. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af krebinetterne til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Husk at gemme kogevandet til de stuvede gulerødder og ærter.

2. Rør svinekød eller hakket kalv og flæsk (alt efter smag) sammen med lidt salt og peber. Brug evt. fingrene - det er ofte nemmere.

3. Pisk æggene sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen op på en flad tallerken og vend den med lidt salt og peber. Fugt hænderne med en smule vand og form krebinetter af farsen.

4. Vend først krebinetterne i ægget og derefter i raspen. Steg nu krebinetterne i olivenolie på en pande.

5. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører, så det ikke branker. Det får melsmagen til at forsvinde.

6. Tilsæt nu mælk og kartoffelvand lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Tilsæt de frosne gulerødder og ærter og varm langsomt op. Smag til med muskat, salt, peber og lidt citronsaft.

7. Server krebinetterne med kartofler og de stuvede grøntsager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle kartoflerne og smage stuvningen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre