Krebinetter vendt i rugmel. Hertil bagte kartofler og dressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramkartofler
  • 300 gramsøde kartofler
  • 2 fedhvidløg
  • 1 spsktørret timian
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramrugmel
  • 75 gramfeldsalat
  • 1 stkøkologisk citron
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Krebinetter - mums! En sand klassiker, som vi har vendt i rugmel og serveret med en lækker salat med bagte kartofler og søde kartofler og feldsalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl begge slags kartofler og skær dem i mundrette stykker. Vend dem i en god sjat olivenolie, presset hvidløg, timian, salt og peber.

3. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

4. Rør kødet sammen med salt og peber.

5. Pisk ægget i en dyb tallerken og hæld rugmel i en anden dyb tallerken. Form bøffer af farsen og vend dem herefter først i æg og derefter i rugmel, så bøfferne er dækket helt på alle sider.

6. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie og steg bøfferne ved mellemvarme på begge sider.

7. Skyld feldsalaten og vend den sammen med de ovnstegte kartofler, lidt olivenolie og fintreven citronskal.

8. Server krebinetterne med den bagte kartoffelsalat og valgfri dressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende krebinetterne i rugmel.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre