Kylling i grøn karry med peanutbutter og ananas

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 bundtforårsløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 1 stklime
  • 350 gramkyllingeinderfilet- kan erstattes med kyllingefilet
  • 1 spskgrøn karrypasta
  • 1 spskmaizena
  • 5 dlvand
  • 1 stkhønsebouillon
  • 1 dlpeanutbutter
  • 2 spskpeanuts- til pynt
  • 0.5 pottefrisk basilikum- til pynt
  •  fuldkornsris
  •  olivenolie- til stegning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En super god ret til at introducere ungerne til det asiatiske køkken. Her er både peanutbutter, ananas, kylling og ris, der er sikre vindere hos de fleste yngre familiemedlemmer. Glæd dig - det smager fantastisk! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Først ordner du grøntsagerne. Løg, hvidløg og ingefær skrælles og hakkes fint. Forårsløgene vaskes og snittes groft. Gem evt. lidt af den grønne top til pynt. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i grove tern. Ananasen befries for stokken i midten og skæres i tern. Del limen i to.

2. Skær derefter kyllingen i mundretter bidder på et seperat skærebræt. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber. Nu er du klar til skrue op for blusset!

3. Kog risene efter anvisningen på pakken.

4. Varm olien op i en wok eller en dyb pande. Steg løg, hvidløg, ingefær og karrypasta i et minuts tid, mens du rører godt.

5. Tilsæt kyllingen og drys maizena over. Lad det hele stege et par minutter, mens du rører godt, til kyllingen er næsten tilberedt. Tag det hele af panden og læg det på en tallerken.

6. Hæld vand, bouillonterning, saften fra limefrugten og peanutbutter i panden. Lad det koge op under omrøring - brug evt. et piskeris, så peanutbutteren ikke klumper.

7. Tilsæt kyllingen igen og lad det koge, mens du rører, indtil kyllingen lige nøjagtigt er tilberedt. Pas på ikke at give den for meget, så den bliver tør.

8. Tilsæt til sidst de hakkede forårsløg, den røde peber og halvdelen af ananasen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere limesaft.

9. Server med ris og pynt med resten af ananasen, peanuts, basilikum og evt. toppen af forårsløgene.

10. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre