Kylling i grøn karry med peanutbutter og ananas

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 bundtforårsløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramananas på dåse
  • 1 stklime
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 1 spskgrøn karrypasta
  • 1 spskmajsstivelse
  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 spskpeanutbutter
  • 50 grampeanuts
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling i grøn karry med peanutbutter og ananas

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En super god ret til at introducere ungerne til det asiatiske køkken. Her er både peanutbutter, ananas, kylling og ris, der er sikre vindere hos de fleste yngre familiemedlemmer. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Glæd dig - det smager fantastisk! God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 bundtforårsløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramananas på dåse
  • 1 stklime
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 1 spskgrøn karrypasta
  • 1 spskmajsstivelse
  • 5 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 4 spskpeanutbutter
  • 50 grampeanuts
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Først ordner du grøntsagerne. Løg, hvidløg og ingefær skrælles og hakkes fint. Forårsløgene vaskes og snittes groft. Gem evt. lidt af den grønne top til pynt. Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær den i grove tern. Ananassen befries for stokken i midten og skæres i tern. Del limen i to.

3. Skær derefter kyllingen i mundretter bidder på et seperat skærebræt. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber. Nu er du klar til skrue op for blusset!

4. Varm olien op i en wok eller en dyb pande. Steg løg, hvidløg, ingefær og karrypasta i et minuts tid, mens du rører godt. Tilsæt kyllingen og drys majsstivelse over. Lad det hele stege et par minutter, mens du rører godt, til kyllingen er næsten tilberedt. Tag det hele af panden og læg det på en tallerken.

5. Hæld vand, bouillonterning, saften fra limefrugten og peanutbutter i panden. Lad det koge op under omrøring - brug evt. et piskeris, så peanutbutteren ikke klumper.

6. Tilsæt kyllingen igen og lad det koge, mens du rører, indtil kyllingen lige nøjagtigt er tilberedt. Pas på ikke at give den for meget, så den bliver tør.

7. Tilsæt til sidst de hakkede forårsløg, den røde peber og halvdelen af ananassen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere limesaft. Server med ris og pynt med resten af ananassen, peanuts, basilikum, hvis du har det på lager, og evt. toppen af forårsløgene.

8. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre