Kylling i bacon med rodfrugtfritter - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramfrosne rodfrugter
  • 800 gramkyllingefilet
  • 100 grambacon i skiver
  • 0.5 dlvand
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  peber
  •  salt
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kylling svøbt i bacon smager bare SÅ godt - men på den anden side, det gør alt, der er svøbt i bacon jo... Her afgiver kyllingen og baconen masser af væde til en lækker sauce, og vi serverer herligheden med bagte rodfrugtfritter. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af den stegte kylling til de lækreste vietnamesiske bahn mi i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Læg rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olie.

2. Krydr kyllingefiletterne med salt og peber. Brun dem et par minutter på hver side i lidt olie på en pande. Tag filetterne af, læg dem i et ildfast fad og svøb den ene halvdel af fileterne i bacon med samlingen nedad, så de ikke går op - der går ca. 1-2 skiver pr. filet. Resten af fileterne skal du også stege, men de skal bruges til i morgen.

3. Sæt fadet i ovnen og bag alle filetterne i 15-20 min. Men husk at ovne og kyllinger er forskellige. Måske skal kyllingen have lidt mere - men pas på ikke at give den for meget, så bliver den tør. Kødet skal være lyst men ikke lyserødt, og kødsaften klar. Så er kødet færdigt. Lad kødet trække på et spækbræt og gem fileterne uden bacon til i morgen.

4. Hæld væden fra kyllingfadet op i en gryde. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og madlavningsfløde og smag til med salt og peber.

5. Server de lækre svøbte kyllingefileter med rodfrugtfritter og sauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at svøbe kyllingefileterne i bacon. De kan også røre i saucen og smage den til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre