Kylling i cremet appelsinsauce med ris - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Ris og kylling
  • 600 gramris
  • 2 stkappelsin
  • 4 spsksoya
  • 900 gramkyllingefilet
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Salat
  • 60 gramsesamfrø
  • 2 stkappelsin
  •  salat efter eget valg
  • 80 gramsorte oliven
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kylling i cremet appelsinsauce med ris - til to dage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Lækker kylling i cremet appelsinsauce med soya og timian. Vi serverer retten med ris og appelsinsalat med sesam og oliven. Vælg gerne fuldkorns- eller vilde ris men vær opmærksom på længere kogetid. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til stegte ris i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Ris og kylling
  • 600 gramris
  • 2 stkappelsin
  • 4 spsksoya
  • 900 gramkyllingefilet
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  • Salat
  • 60 gramsesamfrø
  • 2 stkappelsin
  •  salat efter eget valg
  • 80 gramsorte oliven

Fremgangsmåde

Ris og kylling

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Hvis du bruger appelsiner, der ikke er overfladebehandlet, så skyl dem godt og riv skal fra 1/4 af appelsinerne på den fine side af et rivejern. Ellers nøjes du bare med saften. Pres saften fra appelsinerne i en skål. Tilsæt soya og rør det hele sammen.

3. Skær hver kyllingefilet i fire stykker og vend sammen med appelsinmarinaden. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og gem marinaden til senere.

4. Når kyllingen har taget lidt farve, tilsætter du marinade, madlavningsfløde og timian og lader det simre til kyllingen er gennemstegt. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis sovsen er for tyk. Smag til med salt og peber.

Salat

5. Rist sesamfrøene på en tør pande til de har taget lidt farve og popper. Køl dem af på en tallerken. Gem halvdelen af sesamfrøene til i morgen.

6. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skyl salaten og anret appelsinskiverne på et fad med salat i bunden. Top med oliven og sesamfrø. Smag til med salt, peber og lidt olivenolie.

7. Server kyllingen med appelsinsauce, ris og salat. Husk at gemme halvdelen af ris, kylling og sesamfrø til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle appelsinerne og skære dem i skiver. De kan også blande marinaden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre