Kylling i cremet appelsinsauce med ris - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Ris og kylling
  • 600 gramvilde ris
  • 2 stkøkologisk appelsin
  • 4 spsksoya
  • 800 gramkyllingefilet
  • 1.25 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  • Salat
  • 60 gramsesamfrø
  • 2 stkøkologisk appelsin
  •  salat efter eget valg
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En super nem og smagfuld ret med kylling i en cremet appelsinsauce, der er smagt til med soya og timian. Vi serverer retten med ris og appelsinsalat med ristede sesamfrø og oliven. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til stegte ris i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Ris og kylling

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Riv skyllet appelsinskal fra 1/4 af appelsinerne på den fine side af et rivejern. Pres saften fra appelsinerne i en skål. Tilsæt soya og rør det hele sammen.

3. Skær hver kyllingefilet i fire stykker og vend sammen med appelsinmarinaden. Steg dem på en pande i lidt olivenolie og gem marinaden til senere.

4. Når kyllingen har taget lidt farve, tilsætter du marinade, madlavningsfløde, vand og timian og lader det simre til kyllingen er gennemstegt. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis sovsen er for tyk. Smag til med salt og peber.

Salat

5. Rist sesamfrøene på en tør pande til de har taget lidt farve og popper. Køl dem af på en tallerken.

6. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skyl salaten og anret appelsinskiverne på et fad med salat i bunden. Top med oliven og sesamfrø - gem halvdelen af sesamfrøene til i morgen. Smag til med salt, peber og lidt olivenolie.

7. Server kyllingen med appelsinsauce, ris og salat. Husk at gemme halvdelen af ris, kylling og sesamfrø til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle appelsinerne og skære dem i skiver. De kan også blande marinaden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre