Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker asiatisk-inspireret ret med kylling, peberfrugt, spinat, hakkede tomater, kokosmælk og peanutbutter. Serveret med dampende varme ris og peanuts på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 280 gramkyllingefilet
- 2 fedhvidløg
- 1 stkrød peberfrugt
- 1 spskkarry
- 1 dåsehakkede tomater med krydderi
- 4 dlkokosmælk
- 1 terninghønsebouillon
- 3 spskpeanutbutter
- 1 spskmajsstivelse
- 75 gramspæde spinatblade
- 100 grampeanuts
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skær kyllingen i tern. Pil skrællen af hvidløget og hak det fint. Skyl peberfrugten, fjern kernehuset og skær peberfrugten i små tern.3
Varm en gryde op med olivenolie og svits karry, kylling og hvidløg. Tilsæt peberfrugt og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, bouillon og peanutbutter og lad det simre i ca. 15 min.4
Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og tilsæt det under omrøring. Tilsæt skyllede spinatblade og lad det simre i ca. fem min. Smag til med salt og peber.5
Server kyllingen i den cremede peanutsauce med dampende varme ris og peanuts på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme vand, ris og salt i en gryde.
Ekstra smag: Top med friske koriander.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.