Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Her har vi lavet en dejlig ret med saftige kyllingefileter i serranosvøb, der serveres med små kogte kartofler og en lidt sundere udgave af den klassiske stuvede hvidkål. Vi har i stedet brugt spidskål, cremefine, majsstivelse og muskatnød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 0.5 stkspidskål
- 2.5 dlcremefine 15%
- 450 gramkyllingefilet
- 60 gramserranoskinke
- 2 spskmajsstivelse
- 2 dlvand
- revet muskatnød
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.2
Snit spidskålen fint og kom det op i en gryde sammen med cremefine. Lad det simre under låg til kålen er faldet sammen. Rør gerne undervejs.3
Imens kålen simrer: Skær kyllingefileterne i halve og vikl et stykke serranoskinke omkring hver filet. Varm en pande med olivenolie op og steg kyllingefileterne ved middel varme til de er gyldne på hver side.4
Rør majsstivelse sammen med vandet i et glas eller brug en meljævner og vend det forsigtigt i stuvningen under omrøring. Tilsæt lidt muskatnød efter smag og krydr med salt og peber.5
Server de saftige kyllingefileter i svøb med små kogte kartofler og stuvet spidskål. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vikle serranoskinken omkring kyllingefileterne. Husk god køkkenhygiejne når I håndterer råt kød.