Kylling i svøb med kartofler og stuvet spidskål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 450 gramkyllingefilet
  • 60 gramserranoskinke
  • 2 spskmajsstivelse
  • 2 dlvand
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en dejlig ret med saftige kyllingefileter i serranosvøb, der serveres med små kogte kartofler og en lidt sundere udgave af den klassiske stuvede hvidkål. Vi har i stedet brugt spidskål, cremefine, majsstivelse og muskatnød. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Snit spidskålen fint og kom det op i en gryde sammen med cremefine. Lad det simre under låg til kålen er faldet sammen. Rør gerne undervejs.

3. Imens kålen simrer: Skær kyllingefileterne i halve og vikl et stykke serranoskinke omkring hver filet. Varm en pande med olivenolie op og steg kyllingefileterne ved middel varme til de er gyldne på hver side.

4. Rør majsstivelse sammen med vandet i et glas eller brug en meljævner og vend det forsigtigt i stuvningen under omrøring. Tilsæt lidt muskatnød efter smag og krydr med salt og peber.

5. Server de saftige kyllingefileter i svøb med små kogte kartofler og stuvet spidskål. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vikle serranoskinken omkring kyllingefileterne. Husk god køkkenhygiejne når I håndterer råt kød.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre