Kyllingedeller med krydskartofler og jordbærspyd

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramfrosne kartoffelkryds
  • 0.5 pottefriske koriander
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 1.5 spskrasp
  • 1 tsksalt
  • 150 gramedamamebønner
  • 500 gramjordbær
  • 170 gramgrønne oliven
  •  olivenolie
  •  peber
  •  ketchup
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingedeller med krydskartofler og jordbærspyd

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Mad på spyd er super hyggeligt at spise. Her serverer vi kyllingedeller med jordbærspyd, sprøde krydskartofler og oliven. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramfrosne kartoffelkryds
  • 0.5 pottefriske koriander
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 1.5 spskrasp
  • 1 tsksalt
  • 150 gramedamamebønner
  • 500 gramjordbær
  • 170 gramgrønne oliven
  •  olivenolie
  •  peber
  •  ketchup
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Læg krydskartoflerne på en en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i lidt olie og bag dem i 15-20 minutter.

2. Hak koriander fint. Bland dem med hakket kyllingekød, presset eller finthakket hvidløg, æg, rasp salt og peber.

3. Opvarm en slat olie i en stor pande og steg evt. en prøvedelle for at smage om krydringen er, som du vil have den.

4. Dyp en ske i en kop med vand og form små fine kyllingedeller med skeen og håndfladen. Steg dem til de har fået farve på alle sider og er gennemstegte. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

5. Kog vand i en elkedel og overhæld edamamebønnerne med det kogende vand i en skål. Lad stå til de er tøet op. Skyl jordbær og fjern de grønne blade i toppen. Sæt jordbærrene på spyd med eller uden oliven.

6. Server dellerne med krydskartofler, jordbærspyd, edamamebønner og ketchup som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke de friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre