Kyllingekødboller vendt i sesamfrø. Hertil stegte grøntsager og vilde ris.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 spsksoya
  • 75 gramsesamfrø
  • 1 stkbroccoli
  • 1 stkrødløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 1 fedhvidløg
  • 5 spskøsterssauce
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse lækre kødboller er lavet af fedtfattigt kyllingekød og rullet i sesamfrø, der giver en vildt god smag. Kødbollerne serveres med grøntsager, der er vendt i soya og østersauce med vilde ris som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

3. Pil løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør kyllingekød, løg, havregryn og soya sammen. Hæld sesamfrøene op i en dyb tallerken, form kødboller af farsen og rul dem i sesamfrøene.

4. Læg kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min., hvor de passer sig selv. Hvis du har god tid, kan du i stedet - med fordel stege kødbollerne på en pande med olivenolie.

5. Skyl broccolien og del den i mindre buketter, pil rødløget og skær det i både. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i stave. Pil hvidløget og hak det fint.

6. Varm en dyb pande eller wok op med olivenolie. Svits hvidløg og broccoli i ca. 5 min. Tilsæt herefter rødløg, peberfrugter og østerssauce og lad det stege i ca. 10 min.

7. Server de sesamstegte kyllingekødboller med dampende varme ris og stegte grøntsager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn drysse kyllingekødbollerne med sesamfrø. Ekstra smag: Tilsæt karry i kyllingefarsen. Top med friskhakket basilikum og soya.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre