Kyllingekødboller vendt i sesamfrø. Hertil stegte grøntsager og vilde ris.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 spsksoya
  • 75 gramsesamfrø
  • 1 stkbroccoli
  • 1 stkrødløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 1 fedhvidløg
  • 5 spskøsterssauce
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingekødboller vendt i sesamfrø. Hertil stegte grøntsager og vilde ris.

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Disse lækre kødboller er lavet af fedtfattigt kyllingekød og rullet i sesamfrø, der giver en vildt god smag. Kødbollerne serveres med grøntsager, der er vendt i soya og østersauce med vilde ris som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramvilde ris
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 spsksoya
  • 75 gramsesamfrø
  • 1 stkbroccoli
  • 1 stkrødløg
  • 2 stkrød peberfrugt
  • 1 fedhvidløg
  • 5 spskøsterssauce
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

3. Pil løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør kyllingekød, løg, havregryn og soya sammen. Hæld sesamfrøene op i en dyb tallerken, form kødboller af farsen og rul dem i sesamfrøene.

4. Læg kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min., hvor de passer sig selv. Hvis du har god tid, kan du i stedet - med fordel stege kødbollerne på en pande med olivenolie.

5. Skyl broccolien og del den i mindre buketter, pil rødløget og skær det i både. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i stave. Pil hvidløget og hak det fint.

6. Varm en dyb pande eller wok op med olivenolie. Svits hvidløg og broccoli i ca. 5 min. Tilsæt herefter rødløg, peberfrugter og østerssauce og lad det stege i ca. 10 min.

7. Server de sesamstegte kyllingekødboller med dampende varme ris og stegte grøntsager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn drysse kyllingekødbollerne med sesamfrø.

Ekstra smag: Tilsæt karry i kyllingefarsen. Top med friskhakket basilikum og soya.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre