Kyllingekrebinetter med kartofler, stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramrugmel
  • 400 gramfrosne ærter og gulerødder
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 2 spskmaizena
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Krebinetter - eller karbonader - med stuvede ærter og gulerødder er en dansk klassiker, der smager skønt. Her har vi lavet en lidt sundere udgave med hakket kyllingekød og rugmel. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.

2. Rør kødet sammen med salt og peber. Pisk ægget i en dyb tallerken og hæld rugmel i en anden dyb tallerken. Form bøffer af farsen og vend dem herefter først i æg og derefter i rugmel, så bøfferne er dækket helt på alle sider.

3. Varm en pande op med rapsolie og steg krebinetterne gyldne på begge sider.

4. Kom ærter og gulerødder op i en gryde sammen med cremefine og vand og bring det i kog. Rør maizena sammen med en lille smule vand i et glas og hæld det forsigtigt op i sovsen under omrøring til den har den konsistens du ønsker. Smag til med salt og peber. Har du muskatnød på lager, kan du passende komme lidt af det i også.

5. Server krebinetterne med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn vende krebinetterne i rugmel. Mere smag: Kom lidt revet muskatnød i sovsen og top med friskhakket persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre