Kyllingekrebinetter med kartofler, stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramrugmel
  • 400 gramfrosne ærter og gulerødder
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 2 spskmajsstivelse
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingekrebinetter med kartofler, stuvede ærter og gulerødder

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Krebinetter - eller karbonader - med stuvede ærter og gulerødder er en dansk klassiker, der smager skønt. Her har vi lavet en lidt sundere udgave med hakket kyllingekød og rugmel. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 50 gramrugmel
  • 400 gramfrosne ærter og gulerødder
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 2 dlvand
  • 2 spskmajsstivelse
  •  salt
  •  peber
  •  rapsolie

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.

2. Rør kødet sammen med salt og peber. Pisk ægget i en dyb tallerken og hæld rugmel i en anden dyb tallerken. Form bøffer af farsen og vend dem herefter først i æg og derefter i rugmel, så bøfferne er dækket helt på alle sider.

3. Varm en pande op med rapsolie og steg krebinetterne gyldne på begge sider.

4. Kom ærter og gulerødder op i en gryde sammen med cremefine og vand og bring det i kog. Rør majsstivelse sammen med en lille smule vand i et glas og hæld det forsigtigt op i sovsen under omrøring til den har den konsistens du ønsker. Smag til med salt og peber. Har du muskatnød på lager, kan du passende komme lidt af det i også.

5. Server krebinetterne med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn vende krebinetterne i rugmel.

Mere smag: Kom lidt revet muskatnød i sovsen og top med friskhakket persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre