Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
30 min
Kyllingelår er nem og lækker aftensmad som de fleste unger - og forældre - er vilde med. Her har vi serveret dem med saftige majskolber og sprødstegte kartofler i tern. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 4 stkmajskolber
- 8 stkkyllingelår
- olivenolie
- bagepapir
- allroundkrydderi
- salt
- peber
- smør
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.2
Skrub og skyl kartoflerne - eller skræl dem, hvis de er meget beskidte. Skær kartoflerne i fine tern og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem med en godt slat olivenolie og lidt allroundkrydderi. Stil dem i ovnen og bag dem i 35-45 minutter, til de er gyldne. Husk at vende dem undervejs.3
Når du har sat kartoflerne i ovnen bruger du de næste ca. ti minutter på at gøre resten klar. Skær enderne af majskolberne, fjern blade og de der øretæveindbydende hår og del kolberne i mindre stykker. Bring en gryde med saltet vand i kog.4
Krydr kyllingelårene med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad. Stil dem i ovnen til kartoflerne og skru varmen ned til 210 grader. Bag dem i ca. 35 minutter, til kødsaften er klar og kødet gennemstegt og ikke lyserødt.5(undlad dog grønt drys til børn under 3 år).
Kog majskolberne i ca. 10 minutter og server dem med en klat koldt smør på toppen som tilbehør til kartoflerne og de sprøde kyllingelår - evt. med lidt grønt på toppen6
Velbekomme :o)Tip
Får ungerne madpakker med, så kog en ekstra majskolbe eller to. De er super lækre til frokost!