Kyllingelår med stegte kartofler og majs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 4 stkmajskolber
  • 8 stkkyllingelår
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  allroundkrydderi
  •  salt
  •  peber
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingelår er nem og lækker aftensmad som de fleste unger - og forældre - er vilde med. Her har vi serveret dem med saftige majskolber og sprødstegte kartofler i tern. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skrub og skyl kartoflerne - eller skræl dem, hvis de er meget beskidte. Skær kartoflerne i fine tern og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem med en godt slat olivenolie og lidt allroundkrydderi. Stil dem i ovnen og bag dem i 35-45 minutter, til de er gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Når du har sat kartoflerne i ovnen bruger du de næste ca. ti minutter på at gøre resten klar. Skær enderne af majskolberne, fjern blade og de der øretæveindbydende hår og del kolberne i mindre stykker. Bring en gryde med saltet vand i kog.

4. Krydr kyllingelårene med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad. Stil dem i ovnen til kartoflerne og skru varmen ned til 210 grader. Bag dem i ca. 35 minutter, til kødsaften er klar og kødet gennemstegt og ikke lyserødt.

5. Kog majskolberne i ca. 10 minutter og server dem med en klat koldt smør på toppen som tilbehør til kartoflerne og de sprøde kyllingelår - evt. med lidt grønt på toppen (undlad dog grønt drys til børn under 3 år).

6. Velbekomme :o)

Tip

Får ungerne madpakker med, så kog en ekstra majskolbe eller to. De er super lækre til frokost!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre