Kyllingespyd med bacon, butternutsquash og sauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkbutternutsquash
  • 2 stksnackpeber
  • 280 gramkyllingeinderfilet
  • 100 grambacon i skiver
  • 0.5 dlvand
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsktørret timian
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  sovsekulør
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kylling på spyd er nemme at lave - og sjove for hele familien at spise. Her har vi svøbt kyllingen i bacon og serveret spydene med bagte peberfrugter, butternutsquash, kartofler og en hurtig sauce. Velbekomme!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub kartoflerne. Skyl og rens butternutsquash og snackpeber for kerner og skær begge dele i grove stykker.

2. Læg det hele på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med lidt olie. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 minutter.

3. Svøb imens fileterne i et stykke bacon og sæt dem på et grillspyd. Læg dem i et ovnfast fad med vand i bunden. Stil fadet i ovnen sammen med grøntsagerne og giv dem ca. 15 min. Men husk at ovne og kyllinger er forskellige. Kødet skal være lyst, men ikke lyserødt og kødsaften klar. Så er kødet færdigt.

4. Gør sovsen klar, imens alt er i ovnen. Hæld vand, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og timian i en gryde og varm det op.

5. Tag kyllingefadet ud af ovnen og hæld væden op i sovsegryden. Smag til med salt og peber. Hæld evt. lidt sovsekulør i, hvis du vil have lidt farve.

6. Server de lækre svøbte kyllingefileter med de bagte grøntsager og sauce. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at svøbe kyllingefileterne i bacon. De kan også røre i saucen og smage den til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre