Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Lækre kyllingespyd med nye kartofler som vi serverer med en krydret citrondressing. Hertil melonsalat med mynte og salatost. Gem halvdelen af kyllingen til i morgen og brug f.eks. i hurtige kyllingesandwich . God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramkyllingeinderfilet
- 650 gramnye kartofler
- 0.5 stkvandmelon
- 0.5 stkicebergsalat
- 1 pottefrisk mynte
- 100 gramsalatost i tern
- 1 stkøkologisk citron
- 2 dlcreme fraiche 9 %
- 1 spsktørret oregano
- 1 fedhvidløg
- grillspyd
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.2
Sæt lidt over halvdelen af kyllingefileterne på spyd. Krydr med salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Læg spyddene og den anden halvdel af kyllingestykkerne (de skal bruges i morgen) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 15 minutter til de er gennemstegte.3
Vask og skrub kartoflerne og kog dem møre i salat vand.4
Skær skrællen af melonen og skær den i tern. Skyl icebergsalaten og skær den i strimler. Hak mynte fint. Bland melon, iceberg og mynte og top med smuldret salatost. Smag til med saften fra en citron og lidt olie. Gem citronen til dressingen.5
Riv skallen af halvdelen af en skyllet citron og bland sammen med creme fraiche, oregano og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.6
Server spyddene med kartofler, citrondressing og melonsalat. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i tern. De kan også rive skallen af citronen.