Kyllingespyd med nye kartofler, citrondressing og melonsalat - til to dage

Ingredienser

  • 600 gramkyllingeinderfilet
  • 650 gramnye kartofler
  • 0.5 stkvandmelon
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 1 pottefrisk mynte
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 fedhvidløg
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingespyd med nye kartofler, citrondressing og melonsalat - til to dage

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lækre kyllingespyd med nye kartofler som vi serverer med en krydret citrondressing. Hertil melonsalat med mynte og salatost. Gem halvdelen af kyllingen til i morgen og brug f.eks. i hurtige kyllingesandwich . God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkyllingeinderfilet
  • 650 gramnye kartofler
  • 0.5 stkvandmelon
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 1 pottefrisk mynte
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 fedhvidløg
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.

2. Sæt lidt over halvdelen af kyllingefileterne på spyd. Krydr med salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Læg spyddene og den anden halvdel af kyllingestykkerne (de skal bruges i morgen) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 15 minutter til de er gennemstegte.

3. Vask og skrub kartoflerne og kog dem møre i salat vand.

4. Skær skrællen af melonen og skær den i tern. Skyl icebergsalaten og skær den i strimler. Hak mynte fint. Bland melon, iceberg og mynte og top med smuldret salatost. Smag til med saften fra en citron og lidt olie. Gem citronen til dressingen.

5. Riv skallen af halvdelen af en skyllet citron og bland sammen med creme fraiche, oregano og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

6. Server spyddene med kartofler, citrondressing og melonsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i tern. De kan også rive skallen af citronen.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.