Kyllingespyd med sesam, ovnkartofler, salat og dressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  • 150 gramsesamfrø
  •  salat efter eget valg
  • 2 stktomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 kuglemozzarella
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 spskketchup
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskpaprika
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mad på spyd er et hit - det synes vores unger i hvert fald. Det gør maden lidt sjovere, og så kan man jo tage et slag Mikado, når der er spist op..! Her er vi serveret nemme kyllingespyd med sesam, salat og bagte krydskartofler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Vask kartoflerne og skær dem i halve. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs - det ser ret hyggeligt ud, når de bliver bagt. Læg dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og dryp med en god slat olivenolie og salt. Du kan også give dem et drys paprika eller andre krydderier. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

2. Sæt en eller to kyllingefileter på spyd og læg dem enten på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø, salt og peber og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter. Du kan også give dem en tur på grillen, hvis vejret er til det.

3. Skyl salat, tomater og peberfrugt og skær det hele i mundrette bidder. Riv mozzarellaen i mindre stykker og bland det hele sammen.

4. Rør creme fraiche sammen med ketchup, presset hvidløg og paprika. Smag til med salt og peber.

5. Server spyddene med de sprøde kartofler, salat og paprikadressing som dip. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn krydre kartoflerne og sætte kyllingefileterne på spyd. Husk blot at vaske fingre og køkkenredskaber, når I har rørt ved rå kylling. Ungerne kan også blande salaten.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre