Kyllingesuppe med hvidløgsflutes

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 250 gramfrosne suppeurter
  • 1.5 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 3 stklaurbærblad
  • 280 gramkyllingefilet
  • 350 gramkartofler
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 pottepersille
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingesuppe med hvidløgsflutes

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en dejlig suppe med kylling, suppeurter, kartofler og ærter. Vi serverer den sammen med lune hvidløgsflutes og friskhakket persille på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 250 gramfrosne suppeurter
  • 1.5 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 3 stklaurbærblad
  • 280 gramkyllingefilet
  • 350 gramkartofler
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 pottepersille
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær løget i små tern og hak hvidløget fint.

2. Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, hvidløg og suppeurter. Tilsæt vand, bouillon og laurbærblade.

3. Skær kyllingefileterne i halve og tilsæt dem til suppen. Lad suppen simre i ca. 15 min.

4. Imens suppen simrer: Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.

5. Fisk kyllingefileterne op af suppen og tilsæt kartoflerne suppen. Pluk kyllingefileterne i mindre stykker.

6. Lun flutene i ovnen. Tilsæt plukket kylling og ærter til suppen og lad den simre i yderligere 5 min. - eller til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber.

7. Server kyllingesuppen i skåle, top med hakket persille og server med hvidløgsflute på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg - giv dem evt. dykkerbriller på, hvis løgene er for stærke.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre