Kyllingesuppe med hvidløgsflutes

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 250 gramfrosne suppeurter
  • 1.5 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 3 stklaurbærblad
  • 280 gramkyllingefilet
  • 350 gramkartofler
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 200 gramfrosne ærter
  • 1 pottepersille
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en dejlig suppe med kylling, suppeurter, kartofler og ærter. Vi serverer den sammen med lune hvidløgsflutes og friskhakket persille på toppen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pil skrællen af løg og hvidløg. Skær løget i små tern og hak hvidløget fint.

2. Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, hvidløg og suppeurter. Tilsæt vand, bouillon og laurbærblade.

3. Skær kyllingefileterne i halve og tilsæt dem til suppen. Lad suppen simre i ca. 15 min.

4. Imens suppen simrer: Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.

5. Fisk kyllingefileterne op af suppen og tilsæt kartoflerne suppen. Pluk kyllingefileterne i mindre stykker.

6. Lun flutene i ovnen. Tilsæt plukket kylling og ærter til suppen og lad den simre i yderligere 5 min. - eller til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber.

7. Server kyllingesuppen i skåle, top med hakket persille og server med hvidløgsflute på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg - giv dem evt. dykkerbriller på, hvis løgene er for stærke.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre