Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
40 min
Når foråret melder sin ankomst, så titter rabarberne frem i haver og supermarkeder. Her har vi lavet en nem og lækker kage med rabarber og æble - toppet med en sprød og sød crumble og mandler på toppen, som vi serverer med creme fraiche. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkæbler
- 300 gramrabarber
- 200 gramhvedemel
- 100 gramsukker
- 1 tskvaniljesukker
- 100 gramsmør
- 2 dlcreme fraiche 18%
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Skyl æbler og rabarber. Fjern kernehusene og skær æbler og rabarber i mindre stykker.3
Smuldr mel, sukker, vaniljesukker og smør sammen, så blandingen bliver som store brødkrummer.4
Smør et ovnfast fad med olivenolie. Læg æbler og rabarber i bunden og fordel crumble-blandingen ovenpå. Hak mandlerne groft og fordel dem på toppen af kagen. Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter.5
Server kagen med en klat creme fraiche. Velbekomme!