Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Lakridsfudge smager virkelig godt. De er cremede, søde og smager lidt som blød karamel. Og så er de ret nemme at lave. Vi har brugt kondenseret mælk, som fås på små dåser fra bl.a. Nestlé i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 dåsekondenseret mælk
- 400 gramsukker
- 110 gramsmør
- 1.5 dlmælk
- 2 spsklakridspulver
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Hæld kondenseret mælk, sukker, smør og mælk i en gryde. Kog det op og lad det herefter simre i ca. 12-15 minutter til det har en tyk konsistens - lidt som sirup. Det er vigtigt, at du rører rundt undervejs. Hvis du har et stege- eller sliktermometer, så skal temperaturen være 120 grader.2
Tag gryden af varmen og hæld massen over i en glas- eller metalskål. Sigt lakridspulver ned i, imens du rører med en elpisker i ca. 10 minutter - til det bliver tykt og sejt. Det kræver lidt tålmodighed!3
Beklæd en lille form (ca. 20 x 20 cm, eller hvad du nu lige har på lager i nogenlunde samme størrelse) med bagepapir og hæld massen i. Stil den på køl i ca. 2 timer.4
Når massen er hård, kan du skære det ud i tern - størrelsen bestemmer du selv.5
MUMS, så må der smovses!6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet. Lad dine børn være med til at måle ingredienserne af og røre rundt i starten. Det bliver meget varmt senere, og bør gøres af en voksen. Mon ikke de også gerne vil slikke skålen og prøvesmage.. 🙂