Lækker og cremet lakridsfudge

Ingredienser

( 30 styks )

  • 1 dåsekondenseret mælk
  • 400 gramsukker
  • 110 gramsmør
  • 1.5 dlmælk
  • 2 spsklakridspulver
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Lækker og cremet lakridsfudge

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Lakridsfudge smager virkelig godt. De er cremede, søde og smager lidt som blød karamel. Og så er de ret nemme at lave. Vi har brugt kondenseret mælk, som fås på små dåser fra bl.a. Nestlé i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 dåsekondenseret mælk
  • 400 gramsukker
  • 110 gramsmør
  • 1.5 dlmælk
  • 2 spsklakridspulver
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Hæld kondenseret mælk, sukker, smør og mælk i en gryde. Kog det op og lad det herefter simre i ca. 12-15 minutter til det har en tyk konsistens - lidt som sirup. Det er vigtigt, at du rører rundt undervejs. Hvis du har et stege- eller sliktermometer, så skal temperaturen være 120 grader.

2. Tag gryden af varmen og hæld massen over i en glas- eller metalskål. Sigt lakridspulver ned i, imens du rører med en elpisker i ca. 10 minutter - til det bliver tykt og sejt. Det kræver lidt tålmodighed!

3. Beklæd en lille form (ca. 20 x 20 cm, eller hvad du nu lige har på lager i nogenlunde samme størrelse) med bagepapir og hæld massen i. Stil den på køl i ca. 2 timer.

4. Når massen er hård, kan du skære det ud i tern - størrelsen bestemmer du selv.

5. MUMS, så må der smovses!

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet. Lad dine børn være med til at måle ingredienserne af og røre rundt i starten. Det bliver meget varmt senere, og bør gøres af en voksen. Mon ikke de også gerne vil slikke skålen og prøvesmage.. 🙂

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre