Lækker påskekage med citron og kokos

Ingredienser

( 1 kage )

  • Kagebunde
  • 230 gramsmør-
  • 4 stkæg
  • 300 gramhvedemel
  • 2 tskbagepulver
  • 2 tskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramkokosmel
  • 375 gramsukker
  • 3.5 dlkokosmælk
  • 1 stkøkologisk citron
  • Kagecreme
  • 200 gramflødeost
  • 1.5 dlkokosmælk
  • 3 stkcitron
  • 75 gramsirup
  • Pynt
  • 75 gramkokosmel
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 200 gramsmå chokoladeæg
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Lækker påskekage med citron og kokos

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Den smager virkelig godt denne her påskekage! Den er både frisk, cremet og syndig. Og så er der nok til at invitere påskegæster på besøg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagebunde
  • 230 gramsmør-
  • 4 stkæg
  • 300 gramhvedemel
  • 2 tskbagepulver
  • 2 tskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramkokosmel
  • 375 gramsukker
  • 3.5 dlkokosmælk
  • 1 stkøkologisk citron
  • Kagecreme
  • 200 gramflødeost
  • 1.5 dlkokosmælk
  • 3 stkcitron
  • 75 gramsirup
  • Pynt
  • 75 gramkokosmel
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 200 gramsmå chokoladeæg

Fremgangsmåde

Kagebunde

1. Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid, da de helst skal ha' stuetemperatur. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, salt og kokosmel i en skål.

3. Rør smør og sukker sammen i en skål med en elpisker og tilsæt æggene et ad gangen, til massen er luftig. Tilsæt herefter skiftevis melblandingen og kokosmælk. Riv til sidst citronskal på et fint rivejern og bland det i dejen.

4. Hæld dejen i en smurt rund bageform - eller en form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i den med en strikkepind.

Kagecreme

5. Pisk flødeost og kokosmælk sammen til det er fri for klumper. Tilsæt reven citronsskal og saften fra citronerne. Bland med sirup og stil den på køl.

Pynt og samling af kage

6. Rist kokosmelet på en tør pande, til det har taget farve.

7. Pisk fløden til blødt skum og tilsæt evt. lidt frugtfarve, hvis du har det på lager.

8. Når bundene er kolde, skæres de forsigtigt over med en skarp kniv, så der bliver tre bunde i alt. Læg en af bundene på et kagefad. Smør halvdelen af cremen på den nederste bund, læg en bund ovenpå og smør det sidste lag creme på. Luk med den sidste bund.

9. Smør den piskede flødeskum på toppen og siderne af kagen. Tryk det ristede kokosmel på siderne af flødeskummet og fordel chokoladeæg på toppen af kagen.

10. Jubii, så må der endelig guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at piske dejen, creme og flødeskum sammen. De kan også presse saften af citronen og helt sikkert pynte og slikke skålen med flødeskum efter brug!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre