Flødeboller med nem bund af mariekiks

Ingredienser

( 16 stk. )

  • 140 grampasteuriserede æggehvider
  • 250 gramsukker
  • 120 gramglykosesirup
  • 75 gramvand
  • 1 spskvaniljesukker
  • 100 grammariekiks
  • 300 grammørk chokolade
  • 50 gramkokosmel
  • 100 grammariekiks
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Flødeboller med nem bund af mariekiks

I samarbejde med

3.0, Meget populær

Hjemmelavede flødeboller smager simpelthen SÅ godt. Vi har gjort det ekstra nemt og brugt mariekiks som bund. Og bare rolig: Vores færdigeflødeboller ligner heller ikke altid dem fra butikken. Men de smager altså virkelig godt og er sjove at lave! God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 140 grampasteuriserede æggehvider
  • 250 gramsukker
  • 120 gramglykosesirup
  • 75 gramvand
  • 1 spskvaniljesukker
  • 100 grammariekiks
  • 300 grammørk chokolade
  • 50 gramkokosmel
  • 100 grammariekiks

Fremgangsmåde

1. Pisk æggehviderne stive.

2. Hæld sukker, glykosesirup og vand i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkerkrystallerne er opløst og massen er blevet som sirup - det tager ca. 5-7 minutter. Hæld den varme sirup lidt efter lidt i de stive æggehvider, mens du pisker. Pisk i ca. 8 minutter, til skummet er stift og tilsæt til sidst vaniljesukker.

3. Hæld skummet i en sprøjte- eller frysepose og skær et hul i enden. Sprøjt små toppe på en mariekiks.

4. Bræk chokoladen i mindre stykker og hæld dem i en glasskål. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen. Du kan enten hælde chokoladen ovenpå skummet eller du kan hælde chokoladen i en smal kop og dyppe skummet i chokoladen (pas på, at skummet ikke ryger af kiksen). Stil dem på en rist, så chokoladen kan dryppe lidt af. Drys med kokosmel.

5. Stil kagerne i køleskabet i en halv time og så må der endelig guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at piske æggehviderne.

Mere smag: Du kan sagtens tilsætte smag i skummet - fx lakridspulver, frysetørret hindbær.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre