Flødeboller med nem bund af mariekiks

Ingredienser

( 16 stk. )

  • 140 grampasteuriserede æggehvider
  • 250 gramsukker
  • 120 gramglykosesirup
  • 75 gramvand
  • 1 spskvanillesukker
  • 100 grammariekiks
  • 300 grammørk chokolade
  • 50 gramkokosmel
  • 100 grammariekiks
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hjemmelavede flødeboller smager simpelthen SÅ godt. Vi har gjort det ekstra nemt og brugt mariekiks som bund. Og bare rolig: Vores færdigeflødeboller ligner heller ikke altid dem fra butikken. Men de smager altså virkelig godt og er sjove at lave! God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Pisk æggehviderne stive.

2. Hæld sukker, glykosesirup og vand i en gryde og varm det op under omrøring, til sukkerkrystallerne er opløst og massen er blevet som sirup - det tager ca. 5-7 minutter. Hæld den varme sirup lidt efter lidt i de stive æggehvider, mens du pisker. Pisk i ca. 8 minutter, til skummet er stift og tilsæt til sidst vanillesukker.

3. Hæld skummet i en sprøjte- eller frysepose og skær et hul i enden. Sprøjt små toppe på en mariekiks.

4. Bræk chokoladen i mindre stykker og hæld dem i en glasskål. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen. Du kan enten hælde chokoladen ovenpå skummet eller du kan hælde chokoladen i en smal kop og dyppe skummet i chokoladen (pas på, at skummet ikke ryger af kiksen). Stil dem på en rist, så chokoladen kan dryppe lidt af. Drys med kokosmel.

5. Stil kagerne i køleskabet i en halv time og så må der endelig guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at piske æggehviderne. Mere smag: Du kan sagtens tilsætte smag i skummet - fx lakridspulver, frysetørret hindbær.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre