Pavlova med marengs, creme og bær

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Marengs
  • 120 grampasteuriserede æggehvider
  • 225 gramsukker
  • 0.5 spskmajsstivelse
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.25 spskæbleeddike
  •  bagepapir
  • Creme og bær
  • 500 gramårstidens bær
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 40 gramflormelis
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 2 spskcreme fraiche 18%
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Pavlova med marengs, creme og bær

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Pavlova er en fantastisk og klassisk dessert med en tyk marengsbund, der bliver fyldt med luftig creme og toppet med alverdens bær. Du kan lave kagen dagen før eller et par timer før, den skal spises. Vent blot med at lave cremen til lige inden servering. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Marengs
  • 120 grampasteuriserede æggehvider
  • 225 gramsukker
  • 0.5 spskmajsstivelse
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.25 spskæbleeddike
  •  bagepapir
  • Creme og bær
  • 500 gramårstidens bær
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 40 gramflormelis
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 2 spskcreme fraiche 18%

Fremgangsmåde

Marengs

1. Tænd ovnen på 130 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Når de er blevet hvide og stive, tilsætter du sukker lidt ad gangen.

2. Tilsæt herefter majsstivelse, vaniljesukker og eddike. Pisk videre i 6-8 minutter.

3. Tegn omridset af en tallerken med en diameter på 25-30 cm på et stykke bagepapir. Vend herefter bagepapiret om, så stregen vender nedad og kan ses gennem papiret.

4. Fordel marengsen indenfor cirklen og lav en fordybning i midten, så du får en yderkant på 5-10 cm. I fordybningen skal de lækre bær ligge til slut.

5. Bag marengsen i en time og sluk herefter for ovnen. Lad marengsen stå i ovnen i en-to timer, så du bruger eftervarmen. Skyl bærrene og skær dem ud efter smag - f.eks. jordbær i kvarte. Begynd på cremen lige inden servering.

Creme og topping

6. Pisk fløde sammen med flormelis og vaniljesukker til du har en luftig skum. Når flødeskummet er pisket luftigt og stift, vender du forsigtigt creme fraiche i.

7. Når marengsen er kold, løsner du den fra bagepapiret med en paletkniv og placerer den på et fad. Hæld cremen i fordybningen og top med de forskellige bær.

8. Pavlovaen smager bedst, hvis den serveres med det samme, så cremen ikke gør marengsen blød. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære frugterne.

 

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre