Laks i kokos og rød karry

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  bulgur
  • 1 stkløg
  • 2 stkporre
  • 150 gramportobellosvampe- eller champignon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 tskrød karrypasta
  • 2 dlkokosmælk
  • 2 dlvand
  • 1 stklime
  • 225 gramlaksefileter
  • 2 spskfiskesauce
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret er noget nær den BEDSTE lakseret, du har smagt. Okay, din mormor lavede sikkert et eller andet lækkert, og mormødre kan man aldrig slå. Men den smager stadig VILDT godt. Den er lynhurtig at lave, og kokosmælken giver sammen med den røde karrypasta en fantastisk cremet og mildt krydret smag.

Fremgangsmåde

1. Kog bulguren efter anvisningen på pakken

2. Vask alle grøntsager og befri peberfrugten for kerner. Hak løget fint og skær resten af grøntsagerne i mundrette bidder. Opvarm lidt olie i en wok eller dyb pande og tilsæt karrypasta og løg. Begynd evt. kun med en enkelt teskefuld karrypasta af hensyn til de yngste ganer - du kan altid tilsætte mere ild senere :o)

3. Steg løg og karrypasta et par minutter under omrøring og tilsæt derefter de øvrige grøntsager, kokosmælk, vand, fiskesauce og saften fra halvdelen af limene. Bring retten i kog og tilsæt laksen skåret i mundrette bidder. Lad nu retten simre lige så stille i ca. 3-5 minutter, til laksen er gennemstegt. Smag til med lidt mere limesaft og evt. lidt mere fiskesauce.

4. Server med bulgur og lidt basilikum eller andet grønt på toppen, hvis du har det på lager.

5. Velbekomme :o)

Tip

Har du kokosmælk tilovers, kan du sagtens fryse det ned i en plasticbøtte. Så har du kokosmælk på lager, næste gang du skal bruge det. Og vil du ha' lidt mere smag i bulguren, så prøv at tilsætte en terning hønse- eller grøntsagsbouillon til kogevandet. Det smager rigtig godt :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre