Laksedeller med knuste kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 tskrød karrypasta
  • 300 gramfersk laks
  • 1 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  • 1 stkløg
  • 1/2 dlmælk
  • 1/2 tsksalt
  • 25 gramsmør
  •  frisk eller tørret timian
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse laksedeller smager virkelig godt! Og selvom der er rød karry i, er de slet ikke stærke. Og så er kartoflerne et kapitel for sig: Knuste og med brændt smør og timian, der gør dem cremede og mega lækre! God fornøjelse.

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand. Hæld herefter vandet fra og lad kartoflerne stå i gryden.

2. Blend karrypasta, laks befriet for skind, æg, hvedemel, løg, mælk, salt og lidt peber i en blender eller en minihakker, til det har konsistens som fiskefars.

3. Steg en lille prøvedelle for at se, om de smager, som du gerne vil have det. Tilsæt evt. lidt mere karrypasta og salt og peber, hvis du synes, det mangler. Form derefter fine små laksedeller i håndfladen med en ske dyppet i lidt vand. Steg dellerne i en god slat olie ved middel varme. Vend hyppigt, så de bliver gyldne og ikke sorte.

4. Smelt smørret på en pande og lad det stå så længe, at det begynder at blive nøddebrunt. Hæld smørret over kartoflerne sammen med hakket frisk timian eller tørret timian efter smag.

5. Knus nu kartoflerne med et piskeris og vend dem godt sammen med timian og smør. Smag til med salt og peber og server med de sprøde laksedeller.

6. Velbekomme :o)

Tip

Selvom det ikke tager lang tid at lave dine egne laksedeller, kan du sagtens købe farsen eller dellerne færdige - og så blot lave kartoflerne som tilbehør. Det smager rigtig godt alligevel! Kan du ikke finde frisk timian, kan du bare bruge den tørrede udgave. Begynd med 1 tsk. og smag så til og tilsæt evt. mere.

Har du frisk timian tilovers, så smager det helt fantastisk, hvis du steger det med på panden sammen med et flækket hvidløgsfed eller to, når du f.eks. laver bøf bearnaise.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre