Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Disse laksedeller smager virkelig godt! Og selvom der er rød karry i, er de slet ikke stærke. Og så er kartoflerne et kapitel for sig: Knuste og med brændt smør og timian, der gør dem cremede og mega lækre! God fornøjelse.
Portioner
Ingredienser
- 600 gramsmå kartofler
- 1 tskrød karrypasta
- 300 gramfersk laks
- 1 stkæg
- 2 spskhvedemel
- 1 stkløg
- 1/2 dlmælk
- 1/2 tsksalt
- 25 gramsmør
- 1 tskfrisk eller tørret timian
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand. Hæld herefter vandet fra og lad kartoflerne stå i gryden.2
Blend karrypasta, laks befriet for skind, æg, hvedemel, løg, mælk, salt og lidt peber i en blender eller en minihakker, til det har konsistens som fiskefars.3
Steg en lille prøvedelle for at se, om de smager, som du gerne vil have det. Tilsæt evt. lidt mere karrypasta og salt og peber, hvis du synes, det mangler. Form derefter fine små laksedeller i håndfladen med en ske dyppet i lidt vand. Steg dellerne i en god slat olie ved middel varme. Vend hyppigt, så de bliver gyldne og ikke sorte.4
Smelt smørret på en pande og lad det stå så længe, at det begynder at blive nøddebrunt. Hæld smørret over kartoflerne sammen med hakket frisk timian eller tørret timian efter smag.5
Knus nu kartoflerne med et piskeris og vend dem godt sammen med timian og smør. Smag til med salt og peber og server med de sprøde laksedeller.6
Velbekomme!Tip
Selvom det ikke tager lang tid at lave dine egne laksedeller, kan du sagtens købe farsen eller dellerne færdige - og så blot lave kartoflerne som tilbehør. Det smager rigtig godt alligevel! Kan du ikke finde frisk timian, kan du bare bruge den tørrede udgave. Begynd med 1 tsk. og smag så til og tilsæt evt. mere.
Har du frisk timian tilovers, så smager det helt fantastisk, hvis du steger det med på panden sammen med et flækket hvidløgsfed eller to, når du f.eks. laver bøf bearnaise.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.