Lammeculotte med rodfrugter, sauce og frisk fennikelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stklammeculotte
  • 600 gramsmå kartofler
  • 1 stkknoldselleri
  • 1 stkfennikel
  • 2 stkæbler
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.5 pottedild
  • 25 gramsmør
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lammeculotte fås i de fleste supermarkeder omkring påske og er meget mørt og velsmagende. Vi serverer culotten med stegte rodfrugter, sauce og fennikelsalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Rids fedtet på culotten i tern med din bedste og skarpeste kniv. Prøv at undgå at ridse ned i kødet, hvis du kan.

2. Læg culotten med fedtsiden nedad på en kold pande. Tænd for varmen, lad fedtet smelte og blive smukt brunt. Det tager et par minutter. Læg nu culotten med fedtsiden opad i et ovnfast fad, krydr med salt og peber og hæld ca. 1 cm. vand i bunden af fadet.

3. Steg culotten i ovnen i ca. 40 min., til den er rosa i midten. Lad den herefter trække utildækket på et spækbræt. Hæld stegeskyen op i en kasserolle.

4. Det allerbedste er, hvis du bruger et stegetermometer og tager culotten ud af ovnen, når kernetemperaturen er 55-56 grader. Så vil temperaturen stige yderligere, når stegen trækker, og ende på ca. 58 grader når den har trukket færdig. Og så er den perfekt rosa.

5. Imens culotten steger, laver du kartofler og salat. Skrub eller skræl kartoflerne. Skræl knoldsellerien. Skær begge dele i mundrette stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bland med en sjat olivenolie. Bag dem i ca. 25-30 minutter.

6. Vask fennikel og skær den i så tynde skiver som muligt. Brug din bedste kniv eller et mandolinjern. Skyl og skær æblerne i skiver. Bland det med revet citronskal, saften fra citronen og olivenolie. Smag til med salt og peber og top med dild.

7. Bring skyen i kog, tilsæt koldt smør i tern og smuldret bouillon og pisk godt. Giv evt. saucen en sjat kulør og smag til med salt og peber.

8. Skær culotten i skiver på tværs af fibrene og server med stegte kartofler og selleri, skysauce og fennikelsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æblerne i skiver. De kan også rive citronen over salaten - pas dog godt på fingrene!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre