Lemon curd - god til boller og scones

Ingredienser

  • 2 stkøkologisk citron
  • 150 gramsukker
  • 2 stkæg
  • 60 gramsmør
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Lemon curd - god til boller og scones

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lemon curd er simpelthen SÅ lækkert - det smager både sødt, lidt syrligt - og mega friskt! Lemon curd er en britisk klassiker og smager virkelig godt på boller, scones, ristet rugbrød - eller i en vandbakkelse med flødeskum. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkøkologisk citron
  • 150 gramsukker
  • 2 stkæg
  • 60 gramsmør

Fremgangsmåde

1. Riv skallen af 1 stk. skyllet citron på den fine side af et rivejern. Pres herefter al saften ud af de to citroner i en lille gryde og tilsæt skallen.

2. Bland med sukker og æg og varm op ved middelvarme under omrøring. Massen må endelig ikke koge, da den så skiller. Den skal blot blive så varm, at den tykner.

3. Når konsistensen er som en jævnet brun sovs, tilsættes smør. Rør godt rundt til smørret smelter. Og når konsistensen er tyknet en smule mere, tager du gryden af varmen.

4. Sigt lemon curden i en si, så den bliver uden citronskal. Hæld på et glas med låg, skoldet med kogende vand, og opbevar den i køleskabet. Den kan holde sig i ca. en uge.

5. Server lemon curd på boller, ristet rugbrød eller i vandbakkelser med flødeskum. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at presse citronsaft ud af citronen. De kan også sigte lemon curden til sidst - bare pas på, at de ikke brænder sig.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre