Let boller i karry med skjulte grøntsager og vilde ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 1 stkløg
  • 50 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskkarry
  • 450 grambroccoliblanding
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker boller i karry med masser af skjulte grøntsager. En god ret til at få grøntsager i de måske knapt så trænede gnavere i familien. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og sæt en anden gryde over med vand til at koge kødbollerne.

2. Skræl løget og skær det i små tern eller blend det i en minihakker. Rør løg, havregryn, æg, salt og peber sammen med hakket svinekød. Stil farsen til side.

3. Hak hvidløget fint. Varm en gryde op med en god sjat olivenolie og svits hvidløg og karry heri. Tilsæt broccoliblandingen, vand og bouillon og lad det simre.

4. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte.

5. Hæld cremefine op i gryden med broccoliblandingen og blend hele molevitten sammen med en stavblender til en ensartet masse og smag til med salt og peber. Ønsker du sovsen tyndere, kan du med fordel bruge lidt af vandet fra kødbollerne. Til sidst vendes kødbollerne i saucen.

6. Server boller i karryen med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn smage karrysovsen til. De kan også hjælpe med at forme bollerne.  Ekstra smag: Server boller i karryen med en lækker mangochutney.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre