Let boller i karry med skjulte grøntsager og ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 50 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskkarry
  • 500 gramfrossen forårs- eller broccoliblanding
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Let boller i karry med skjulte grøntsager og ris

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En lækker boller i karry med masser af skjulte grøntsager. En god ret til at få grøntsager i de måske knapt så trænede gnavere i familien. Kan du finde vilde ris i supermarkedet, så prøv dem til en afveksling. Og ellers kan du blot bruge almindelige ris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkløg
  • 50 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskkarry
  • 500 gramfrossen forårs- eller broccoliblanding
  • 3 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og sæt en anden gryde over med vand til at koge kødbollerne.

2. Skræl løget og skær det i små tern eller blend det i en minihakker. Rør løg, havregryn, æg, salt og peber sammen med hakket svinekød. Stil farsen til side.

3. Hak hvidløget fint. Varm en gryde op med en god sjat olivenolie og svits hvidløg og karry heri. Tilsæt broccoliblandingen, vand og bouillon og lad det simre.

4. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte.

5. Hæld cremefine op i gryden med broccoliblandingen og blend hele molevitten sammen med en stavblender til en ensartet masse og smag til med salt og peber. Ønsker du sovsen tyndere, kan du med fordel bruge lidt af vandet fra kødbollerne. Til sidst vendes kødbollerne i saucen.

6. Server boller i karryen med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn smage karrysovsen til. De kan også hjælpe med at forme bollerne.

 Ekstra smag: Server boller i karryen med en lækker mangochutney.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre