Linsesuppe med blomkål og kokosmælk. Hertil creme fraiche.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 200 gramrøde linser
  • 1 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Linsesuppe med blomkål og kokosmælk. Hertil creme fraiche.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En fyldig og mættende linsesuppe med røde linser, blomkålsris fra frost, hakkede tomater og kokosmælk serveret med creme fraiche på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 200 gramrøde linser
  • 1 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl de røde linser.

2. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, spidskommen og kardemomme.

3. Tilsæt de røde linser, blomkålsris, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon. Lad retten simre i ca. 25 min. Rør jævnligt undervejs så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

4. Server linsesuppen i skåle og top med creme fraiche og evt. friske koriander, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn dufte til krydderierne og røre i suppen.

Ekstra smag: Top med friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre