Linsesuppe med creme fraiche og grøntsagstopping

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramfrosne suppeurter
  • 1 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 250 gramrøde linser
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Linsesuppe med creme fraiche og grøntsagstopping

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En fyldig suppe med røde linser, suppeurter, hakkede tomater, karry og spidskommen. Serveret med creme fraiche og en simpel grøntsagstopping af agurk og peberfrugt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramfrosne suppeurter
  • 1 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 250 gramrøde linser
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 8 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af hvidløget og hak det groft.

2. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits hvidløg, suppeurter, karry og spidskommen. Skyl linserne og tilsæt herefter linser og lad dem stege med i et par minutter.

3. Tilsæt hakkede tomater, vand og bouillon. Lad suppen simre i ca. 20 min., og gerne længere hvis du har tid. Husk at røre i suppen undervejs. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

4. Skyl agurken og peberfrugten og skær dem i små tern.

5. Server suppen i skåle og top med creme fraiche og grøntsager. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og peberfrugten og skære begge dele i små tern.

Ekstra smag: Top med friske koriander og citronsaft.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre