Linsesuppe med frisk spinat og gratineret toastbrød. Hertil creme fraiche.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 200 gramrøde linser
  • 4 skivefuldkornstoastbrød
  • 60 gramrevet ost
  • 75 gramspæde spinatblade
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en virkelig lækker og velsmagende vegetarsuppe med røde linser, hakkede tomater og kokosmælk. Vi serverer hele herligheden med creme fraiche på toppen og gratineret toastbrød på siden. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, koriander og spidskommen. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon. Skyl linserne og tilsæt dem suppen. Lad suppen simre i ca. 20 min.

3. Fordel toastbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel revet ost ovenpå. Bag brødene i ovnen i ca. 10 min.

4. Imens brødene bages i ovnen: Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Skyl spinaten og vend den i suppen.

5. Server linsesuppen med creme fraiche på toppen og gratineret toastbrød på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle spinaten og komme creme fraichen op i en lille skål. Ekstra smag: Smag suppen til med citronsaft.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre