Luftige boller med smeltet nougat-chokolade

Ingredienser

( 16 styks )

  • 75 gramsmør
  • 1 dlkogt vand
  • 3 dlmælk
  • 2 spsksirup
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskvaniljesukker
  • 675 gramhvedemel
  • 200 gramritter sport med nougat
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Luftige boller med smeltet nougat-chokolade

I samarbejde med

1.0, Lidt populær

Mmm, de smager virkelig godt, de her fyldte boller. Vi har gemt en skjult skat i midten med smeltet nougat-chokolade. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 75 gramsmør
  • 1 dlkogt vand
  • 3 dlmælk
  • 2 spsksirup
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskvaniljesukker
  • 675 gramhvedemel
  • 200 gramritter sport med nougat
  • 1 stkæg
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skær smørret i små stykker og smelt det i en gryde eller i mikroovnen. Bland det med kogt vand, mælk og sirup i en skål. Smuldr gæren i og rør godt, til den er opløst, og tilsæt herefter salt.

2. Bland vaniljesukker og hvedemel i en skål og rør det herefter sammen med smørblandingen. Ælt med hænderne eller brug en røremaskine - det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.

3. Nu skal dejen gerne være blød og lidt fedtet - men ikke hænge fast i fingrene. I så fald skal du tilsætte en lille smule mere mel lidt efter lidt - men pas på ikke at tilsætte for meget, så bliver bollerne lynhurtigt tørre.

4. Knæk chokoladen i mindre stykker. Der skal være 1,5 stykke chokolade i hver bolle, så halver nogle af de firkantede stykker. Form dejen til runde boller og tryk dem lidt flade. Læg 1,5 stykke chokolade i midten og luk dem sammen ved at folde dejen sammen over chokoladen og klem dejen sammen. Læg den pæne siden opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve i 30-45 minutter. Pensl dem herefter med pisket æg.

5. Opvarm ovnen til 160 grader varmluft og bag bollerne i ca. 25 minutter, til de lyder hule, når du banker på dem i bunden - så er de nemlig færdige!

6. Bollerne smager super godt lune, men chokoladen forbliver flydende, når de er køligere. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienserne i røreskålen. De kan også knække chokoladen i mindre stykker. De synes helt sikkert også, at det er sjovt at forme bollerne og pensle dem med æg.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre