Lynstegte rejer med nudler og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramstore skalrejer
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 litervand
  • 2 terningerhønsebouillon
  • 150 gramfuldkornsnudler
  • 1 stkgul peberfrugt- eller anden peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt- eller anden peberfrugt
  • 75 gramsukkerærter
  • 2 spskøsterssauce
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Glæd dig til en lækker og cremet nuddelret med rejer og grøntsager. Det er en af de retter, hvor man godt må slubre, når man spiser :o)

Fremgangsmåde

1. Pil rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, og fjern den sorte streng, der sidder ned langs ryggen. Det gør du ved at lave et langt snit ned ad ryggen og hive stregen ud i et stykke. Stil dem til side.

2. Hak løg og hvidløg fint og steg det i et par minutter ved høj varme i lidt olivenolie i en wok eller dyb pande. Tilsæt rejerne og lynsteg, til de er smukt lyserøde og næsten gennemstegte. Tag rejer og løg op og stil det til side på en tallerken.

3. Bring vandet i kog i en gryde, tilsæt bouillonterningerne sammen med nudlerne og kog dem i 5-7 minutter, til de er næsten møre - gem kogevandet.

4. Skyl imens peberfrugterne, befri dem for kerner og skær dem i tynde skiver. Blancher evt. sukkerærterne, hvis det er nødvendigt. Det står på pakken. I så fald giver du dem bare 30 - 60 sekunder i spilkogende vand og tager dem op med en hulske. Lynsteg nu peberfrugter og sukkerærter på panden eller i wokken i et minut eller to.

5. Tag nudlerne op med en pastatang el. lign. og tilsæt dem til grøntsagerne i wokken sammen med østerssauce, rejer, hvidløg og så meget af kogevandet, at du får en lækker sauce.

6. Server i skåle eller dybe tallerkener og lad de trænede spise aftensmaden med pinde. Men retten smager altså også rigtig godt med kniv og gaffel!

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre