Mac'n cheese med broccoli. Hertil vandmelon.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkbroccoli
  • 250 gramsuppehorn
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 5 dlmornaysauce
  • 150 gramcheddarost
  • 0.5 stkvandmelon
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mac'n cheese med broccoli. Hertil vandmelon.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Mac'n cheese er en ægte amerikansk klassiker og en super børnevenlig pastaret. Her har vi tilføjet broccoli til klassikeren for at gøre den lidt grønnere og mere mættende. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkbroccoli
  • 250 gramsuppehorn
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 5 dlmornaysauce
  • 150 gramcheddarost
  • 0.5 stkvandmelon
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Skyl broccolien og pluk den i små buketter.

3. Kog suppehorn og broccoli i letsaltet vand i ca. 3 min. Hæld vandet fra og lad suppehorn og broccoli dryppe af i en si.

4. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint.

5. Varm en pande eller kasserolle op med olivenolie og svits løg og hvidløg. Tilsæt mornaysaucen og halvdelen af cheddarosten. Bring ostesaucen i kog under omrøring og smag til med salt og peber.

6. Vend suppehorn, broccoli og ostesauce sammen i et ildfast fad og top med resten af cheddarosten. Bag pastaretten i ovnen i ca. 10 min. til osten er smeltet og gylden på toppen.

7. Imens pastaretten gratinerer: Skær vandmelonen ud efter eget ønske.

8. Server mac'n cheese med vandmelon som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.