Mælkesnitter med fuldkorn

Ingredienser

( Ca. 16 styk )

  • 3 stkæg
  • 75 gramsukker
  • 25 gramkakaopulver
  • 0.5 tskbagepulver
  • 40 gramrugmel
  • 30 gramhvedemel
  • 1 tskvanillesukker
  • 300 gramflødeost naturel
  • 60 gramflormelis
  • 1 stkøkologisk appelsin
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mælkesnitter er lig med mindet om barndom for de fleste hos Mambeno - en ægte 90'er-klassiker! Men tro det eller ej: Denne hjemmelavede udgave er meget bedre end købeversionen, og så er den endda med fuldkorn, men det smager man altså ikke.. Mere hellige er vi heller ikke! God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Del æggene i blommer og æggehvider i to forskellige skåle. Pisk æggehviderne sammen med sukker til en luftig masse. Pisk herefter blommerne til de bliver lyse. Vend nu forsigtigt hvider og blommer sammen med en dejskraber.

2. Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggeblandingen. Fordel massen i en firkant på en almindelig bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være ca. 0.5 cm i højden - den hæver i ovnen. Bag bunden i ca. 10 minutter og lad den køle af.

3. Bland imens flødeost sammen med flormelis og riv skallen af en skyllet appelsin på den fine side af rivejernet. Bland det sammen med flødeosten.

4. Skær bunden over i to dele og smør flødeostblandingen ud i et jævn lag på den ene halvdel og læg den anden forsigtigt over. Stil på køl i et par timer og skær dem ud i de ønskede størrelser og former. Efter en tur i køleskabet bliver mælkesnitterne bløde og lækre, selvom bunden måske er lidt sprød, når den kommer ud af ovnen.

5. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggeblommerne lyse. De kan også røre flødeostblandingen sammen og selvfølgelig prøvesmage.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre