Grød af majsgryn

Ingredienser

( 1 barn )

  • 2 spskmajsgryn
  • 2 dlkoldt vand
  • 2 tsksmør
  • 0.5 dlfærdigblandet modermælkserstatning
  • 20 grambananer
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

OBS: Kan gives fra 4 mdr. og frem.

Denne grød er lavet på majsgryn og uden gluten. Varier grødtyperne så dit barn både får grød med gluten og uden gluten. Så bliver risikoen for cøliaki (glutenallergi) nemlig mindre. Der er gluten eller kan være spor af gluten i rug, byg, havre og hvede(herunder spelt), men ikke i majs, hirse og boghvede. Opskriften er udviklet af specialist i mad og ernæring til børn, Kirsten Mikkelsen Ravnbøl.

Fremgangsmåde

1. Bring gryn og vand i kog i en lille gryde(diameter på ca. 14 cm). Kog ved svag varme i 8-10 minutter uden låg under jævnlig omrøring. Grøden er klar, når den er blevet cremet og blød.

2. Tilsæt fedtstof og færdigblandet modermælkserstatning og rør rundt. I stedet for smør kan du bruge blandingsprodukt eller plantefedtstof f.eks. smørbart. Målene i opskriften passer så længe fedtindholdet i fedtstofferne er minimum 75% fedt.

3. Server grøden blandet med helt fint moset banan. Velbekomme!

Tip

Når din baby er blevet ca. 8-9 mdr., kan du koge majsgrynene som polentagrød til varm mad. Brug da 1 dl majsgryn til 2 dl vand. I stedet for frugt tilsættes lidt revet parmesanost. Det smager dejligt sammen med f.eks. ratatouille eller en god tomatsauce. Holdbarhed: Grødrester fra gryden uden modermælkserstatning kan gemmes på køl et døgns tid i en tætsluttende beholder. Kan også fryses i maksimum 1 måned. Før du giver grøden igen, bør den koges igennem og boble et par minutter. Tilsæt herefter modermælkserstatning. Tilsæt evt. lidt ekstra vand ved opvarmningen. Rester fra barnets tallerken kan ikke gemmes eller opvarmes igen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre