Majstortillas med bønner og guacamole

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Majstortillas
  • 150 grammajsmel
  • 100 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskolivenolie
  • 1.2 dlvand
  • Bønnesovs
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 50 gramtomatpuré
  • 1 tskrød karrypasta
  • 1 tsktørrede koriander
  •  peber
  • Tilbehør
  • 150 gramløse majs
  • 200 gramguacamole
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Majstortillas med bønner og guacamole

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Har du nogensinde prøvet at lave dine egne tortillas? Det er super nemt, og i dag har vi lavet dem med både majsmel og hvedemel - de er ret sjove at lave. Vi serverer dem mexi-style med majs og guacamole. Glæd dig, det er en super velsmagende veggie-ret!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Majstortillas
  • 150 grammajsmel
  • 100 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskolivenolie
  • 1.2 dlvand
  • Bønnesovs
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 50 gramtomatpuré
  • 1 tskrød karrypasta
  • 1 tsktørrede koriander
  •  peber
  • Tilbehør
  • 150 gramløse majs
  • 200 gramguacamole

Fremgangsmåde

1. Start med at lave dejen til tortillaerne. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt olivenolie og vand og rør dejen sammen. Dejen skal være helt samlet, så det kan godt være, at du skal tilsætte enten mere mel eller vand. Form ca. 10 kugler af dejen og lad dem hvile, imens du laver sovsen.

2. Skær spidskål i tynde strimler. Hak hvidløget fint og steg spidskål og hvidløg i i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande. Tag halvdelen af det let stegte spidskål fra og brug som topping ved servering. Lad resten stege med.

3. Tilsæt drænede kidneybønner, hakkede tomater, tomatpuré, rød karrypasta og stødt koriander og bring hele molevitten i kog. Lad det simre så længe, du (og ungerne) har tålmodighed til. Gerne 10 minutter eller mere. Husk blot at røre undervejs og sørge for, at gryden ikke steger tør. Smag til med salt og peber

4. Nu tilbage til tortillaerne. Skær to fryseposer op, så de bliver dobbelt så store. Læg en af dem på bordet, læg en kugle dej ovenpå og herefter en frysepose ovenpå. Rul dem flade med en kagerulle, så de er ca. 0.5 cm tykke. Steg dem på begge sider på en pande med olivenolie, til de har taget lidt farve. Fortsæt, til der er ikke er flere.

5. Server de lune tortillas med sovs, majs, stegt spidskål og guacamole. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet:  Lad dine børn og skære spidskål i strimler - brug en børnevenlig kniv. Det er også sjovt at rulle dejen ud til tortillas og stege dem. Men pas på olien ikke sprutter!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre