Hjemmelavet leverpostej med æbler

Ingredienser

( 1 portion )

  • 400 gramhakket svinespæk
  • 600 gramhakket svinelever
  • 2 stkløg
  • 2 stkæbler
  • 2 dlmælk
  • 2 stkæg
  • 75 gramhvedemel
  • 15 gramsalt- evt. mere
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Leverpostej er en favorit i madpakken hos de fleste unger. Og den hjemmelavede udgave er en endnu større favorit. Prøv vores version med æbler - den er både nem at lave og smager fantastisk!

Fremgangsmåde

1. Hak løgene helt fint - evt. på en minihakker - og smelt spækket ved jævn varme i en gryde. Når spækket er smeltet, tilsættes løgstykkerne, og det hele steges i ca. ti minutterne under omrøring, til løgene er blevet bløde og dufter dejligt. Lad blandingen køle af.

2. Vask æblerne, fjern kernehusene og hak æblerne helt fint på en minihakker eller riv dem på den grove side af et rivejern. Bland nu alle ingredienserne - også spæk- og løgblandingen - sammen i en skål til en ensartet masse.

3. For at smage din leverpostej til, kan du stege en lille smule af farsen på en pande. Smag herefter til med salt og peber, til smagen er, som du gerne vil have den.

4. Hæld farsen i aluforme, frys dem ned eller bag dem i et fad med vand i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter. Det kan være svært at angive den præcise tilberedningstid, da det afhænger af størrelsen på formen, og om leverpostejen er frossen eller optøet. Det er derfor en god idé at sætte et stegetermometer i leverpostejen, når den har været i ovnen noget tid og er begyndt at tage farve. Kernetemperaturen i den færdige leverpostej skal være minimum 75 grader.

5. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre