Marengskys med hindbær

Ingredienser

( 40 stk. )

  • 0.5 dlvand
  • 250 gramsukker
  • 1 spskvanillesukker
  • 150 gramfrosne hindbær
  • 120 grampasteuriserede æggehvider
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Marengskys er meget simple at lave og indeholder kun fem ingredienser. Vi har lavet dem med hindbær, og de bliver sprøde udenpå og lækre seje indeni. Man kan spise dem, som de er eller bruge dem som tilbehør til andre kager og på is - de er super dekorative. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 120 grader varmluft.

2. Hæld vand, sukker, vanillesukker og frosne hindbær i en gryde og varm op under omrøring, til sukkerkrystallerne er opløst og massen er blevet som sirup - det tager ca. 5-7 minutter. Sigt siruppen igennem en si, så kernerne fra hindbærerne bliver siet fra. Stil herefter siruppen på køl.

3. Pisk æggehviderne stive i en glas- eller metalskål. Når siruppen er blevet kold, hældes den lidt efter lidt i de stive æggehvider, mens du pisker på fuld drøn. Undgå at ramme skålens sider med siruppen. Pisk i ca. 8 minutter, til skummet er blevet stift.

4. Hæld skummet i en sprøjte- eller frysepose med en stjerneformet tyl, hvis du har. Sprøjt små toppe på bagepladen beklædt med bagepapir og bag dem i 60 minutter, til de er blevet gyldne.

5. Lad marengskyssene køle af, og så må der guffes! Skulle der være nogen tilbage, så opbevar dem i en lufttæt beholder.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggehviderne stive og sprøjte dem ud på bagepladen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre