Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Maskeret blomkål er en rigtig 80'er klassiker. Her serverer vi et helt blomkål dækket med agurk, cherrytomater, ærter, hjertesalat, en nem karrydressing og fuldkornsflutes som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkblomkål
- 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
- 150 gramfrosne ærter
- 1 stkhjertesalat
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkagurk
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 spskkarry
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Fjern bladene og lidt af stokken fra blomkålshovedet og kog det mørt i letsaltet vand i ca. 10 min. med låg på. Sluk for varmen og lad blomkålen trække i yderligere 5 min.3
Lun flutesne i ovnen.4
Overhæld ærterne med kogende vand. Skyl grøntsagerne og skær dem ud efter eget ønske.5
Rør creme fraiche sammen med karry i en skål og smag til med salt og peber.6
Pynt det kogte blomkålshoved med karrydressing og grøntsager eller stil alle ingredienserne ind på bordet, så familien selv kan mikse. Server sammen med lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og cherrytomaterne.
Ekstra smag: Friske krydderurter evt. persille.