Maskeret blomkål med grøntsager og karrydressing. Hertil hvidløgsflute.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkblomkål
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 150 gramfrosne ærter
  • 1 stkhjertesalat
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkagurk
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 spskkarry
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Maskeret blomkål med grøntsager og karrydressing. Hertil hvidløgsflute.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

3.9, Meget populær

Maskeret blomkål er en rigtig 80'er klassiker. Her serverer vi et helt blomkål dækket med agurk, cherrytomater, ærter, hjertesalat, en nem karrydressing og fuldkornsflutes som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkblomkål
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 150 gramfrosne ærter
  • 1 stkhjertesalat
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkagurk
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 spskkarry
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Fjern bladene og lidt af stokken fra blomkålshovedet og kog det mørt i letsaltet vand i ca. 10 min. med låg på. Sluk for varmen og lad blomkålen trække i yderligere 5 min.

3. Lun flutesne i ovnen.

4. Overhæld ærterne med kogende vand. Skyl grøntsagerne og skær dem ud efter eget ønske.

5. Rør creme fraiche sammen med karry i en skål og smag til med salt og peber.

6. Pynt det kogte blomkålshoved med karrydressing og grøntsager eller stil alle ingredienserne ind på bordet, så familien selv kan mikse. Server sammen med lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og cherrytomaterne.

Ekstra smag: Friske krydderurter evt. persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.