Maskeret blomkål med grøntsager og karrydressing. Hertil hvidløgsflute.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkblomkål
  • 2 stkhvidløgsflute med fuldkorn
  • 150 gramfrosne ærter
  • 1 stkhjertesalat
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkagurk
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 spskkarry
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Maskeret blomkål er en rigtig 80'er klassiker. Her serverer vi et helt blomkål dækket med agurk, cherrytomater, ærter, hjertesalat, en nem karrydressing og fuldkornsflutes som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Fjern bladene og lidt af stokken fra blomkålshovedet og kog det mørt i letsaltet vand i ca. 10 min. med låg på. Sluk for varmen og lad blomkålen trække i yderligere 5 min.

3. Lun flutesne i ovnen.

4. Overhæld ærterne med kogende vand. Skyl grøntsagerne og skær dem ud efter eget ønske.

5. Rør creme fraiche sammen med karry i en skål og smag til med salt og peber.

6. Pynt det kogte blomkålshoved med karrydressing og grøntsager eller stil alle ingredienserne ind på bordet, så familien selv kan mikse. Server sammen med lune hvidløgsflutes som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle agurken og cherrytomaterne. Ekstra smag: Friske krydderurter evt. persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre